Meet ‘n Connect is een gratis netwerkevenement in Gent waar jong mediatalent in contact komt met professionelen. Inspirerende gasten komen vertellen hoe zij van hun idee een succesvol concept maken. Deze editie ontvingen Medianet Vlaanderen en REC. 4 sprekers die elk op hun manier de link leggen tussen kunst,media en/of technologie en hoe zij dit naar de markt hebben gebracht.

De sfeer zat goed, de opkomst was meer dan in orde en het netwerken was gezellig.

Programma:

1. Een printmagazine oprichten in tijden van digitalisering. (Lotte De Mont van Oogst)

Lotte De Mont is zakelijk medewerkster van het nieuwe kunstmagazine Oogst. Vorige maand stuurden ze hun eerste uitverkochte nummer uit. Hun duurste abonnement van €600/jaar (gelimiteerde editie van een kunstwerk bij elk nummer) is uitverkocht. Lotte komt vertellen wat de uitdagingen zijn om een nieuw printmagazine op te starten in tijden van digitalisering en hoe zij daarmee zijn omgegaan.

2. Interactieve documentaires maken voor een virtuele 3D-wereld. (Fredo De Smet van Fisheye)
Fisheye
 is een crossmediaal productiehuis dat gespecialiseerd is in het maken van ‘dingen die niet te vinden zijn in Google’. Daaronder valt ook hun interactieve documentaire over WOI die ze maakten voor de Oculus Rift op vraag van het International Documentary Film Festival Amsterdam. Fredo De Smet, Storyteller en Experience Engineer bij Fisheye, komt met plezier vertellen hoe dat technisch en conceptueel tot een goed einde werd gebracht.

Nadien is er de mogelijkheid om de documentaire met de Oculus Rift te bekijken.


3. Computers en hun taal als kunst. (Anouk De Clercqen Jerry Galle)
Anouk De Clercq staat bekend om haar audiovisuele kunstwerken. Haar films verkennen de opties die computertaal biedt om zo mogelijke werelden te creëren. Deze universums hebben vaak een architectonisch karakter. Ze ontving al meerdere onderscheidingen, waaronder de Illy Prize op Art Brussels (2005) en een Prix Ars Electronica Honorary Mention (2014). Haar werken waren onder meer te zien in Tate Modern, Centre Pompidou en Internationaal Film Festival Rotterdam.  


Jerry Galle behandelt in zijn computergestuurde werken de moeilijke relatie tussen de hedendaagse cultuur en digitale technologie. Door het gebruik van computeralgoritmes verkrijgt hij een verbinding tussen geluid en beeld en onderzoekt hij hoe computer gegenereerde beelden minder logisch of voorbestemd kunnen zijn.
Hierbij staat emotionele betrokkenheid met de beelden centraal.

Anouk en Jerry zijn artistiek onderzoeker bij de Associatie UGent en docent aan het KASK in het atelier Mediakunst.  

4. Netwerkmoment
Vanaf 21u voorzien we een receptie en netwerkmoment waar je ideeën en visies kan uitwisselen.
 

Gepost door op 06/04/2015

# #meet-n-connect #video #netwerkevenement

DEEL DEZE BLOGPOST

KEER TERUG NAAR OVERZICHT
Menu