Dames en heren, hier zijn ze eindelijk: de tweede lichting Digital Storytellers van de Krook (in wording), één voor één voorgesteld. Stuk voor stuk hebben ze hun eigen talenten en zijn ze allemaal uitermate gemotiveerd om deze verder te verfijnen en aan te vulllen in onze REC.academy.

Hier zijn ze in willekeurige volgorde:Na een avontuur van een jaar in Australië studeert Helena Cazaerck nu journalistiek en werkt ze als videographer bij Mediaraven. Bij de REC.academy wil ze haar video-skills ‘to the next level’ tillen.Lara Fromont studeerde fotografie en nu cinematografie, is volledig into hiphop en is in de REC.academy op zoek naar een veelzijdige media-opleiding.


Joris Van der Plaetsen studeerde af aan Luca en woonde en werkte daarna 8 maand in Vietnam en daarna in Kopenhagen maar komt met plezier terug naar Gent voor de REC.academy.


Marcia van der Zwam uit Groningen, afgestudeerd in Film- en Televisiestudies, staat met veel plezier op de set van diverse tv-programma's en is dagelijks bezig met haar science fiction blog 'Oog op de Toekomst'. Door haar deelname aan de REC.academy hoopt ze toekomstige werkgevers te overtuigen dat ze klaar is voor een job op de (web)redactie.

Loïc Meulenberg studeert communicatiewetenschappen, knutselt zichzelf een home-studio in elkaar en trekt er geregeld op uit met zijn camera. Voor Chase of voor zijn eigen blog en instagram.Magnus Dikese is ambitieus en leerde alles wat hij weet over media maken zelf. Hij richtte al verschillende vzw’s op en is met zijn online (video)platform Éclat thuis in de Belgische urban scene. De REC.academy is een logische volgende stap voor hem.Sofyan El Bouchtili studeert Journalistiek aan de Arteveldehogeschool en werkt al actief mee bij Chase als fotograaf en videographer. Zoals de meeste heeft hij zijn eigen blog en na de REC.academy zou hij graag documentairemaker worden.Silke De Praitere schrijft graag. Dat mocht duidelijk blijken uit haar motivatiebrief/essay. Als student communicatiewetenschappen en actieve blogster en fotografe is deze opleiding haar op het lijf geschreven. Met haar REC.academy diploma beoogt ze een job als digital storyteller.Jonathan Vanooteghem is master student Journalistiek en radiomaker bij Urgent.fm voor het programma Badabunga. Sport is zijn grote passie. Hij heeft zijn eigen blog waarin hij de sportwereld becommentarieert en ziet zichzelf in de toekomst idealiter op een sportredactie werken.Loes Overdulve loopt op dit moment stage bij Sony Music Entertainment als onderdeel van opleiding Communicatiemanagement. Ze maakte al deel uit van Radio United en is radiomaakster bij Quindo. Met haar vergaarde skills zou ze later graag bij een communicatiebureau of PR agency gaan werken.


Iris de Vree studeerde Journalistiek bij Thomas More en is nu Digital Content Creator voor de National Loterij. Ze kreeg de smaak van digital storytelling te pakken op een reis van 3 weken naar Kaapstad waar ze verslag uitbracht voor het magazine MO*. De REC.academy is een logische volgende stap om haar skills te verfijnen.


Lindsi Dendauw heeft net een master Culturele Studies op zak en werkt momenteel bij Radar als communicatie- en productiemedewerker. Ze noemt zichzelf een boekennerd en schreef al veel artikels over litaratuur voor verschillende media. Op de REC.academy wil ze de nodige skills opdoen om een succesvolle feministische blog op te starten en te runnen.

 

Gepost door op 14/12/2015

# #Academy #2015-2016 #studenten

DEEL DEZE BLOGPOST

KEER TERUG NAAR OVERZICHT
Menu