Dit jaar organiseert de Brakke Grond in samenwerking met IDFA de vierde editie van de IDFA Doclab Academy. Als je nog mee wil doen, moet je je aanmelden voor 12 september. 

Wat is het?

Digitale technologie heeft zich de afgelopen jaren onlosmakelijk verankerd in onze werkelijkheid. De gevolgen zijn verstrekkend en verontrustend, maar hebben ook geleid tot een explosie van nieuwe vertelvormen en mogelijkheden om documentaire kunst te maken in de meest uiteenlopende media. Maar hoe vertel je een goed interactief verhaal? Welke artistieke mogelijkheden bieden virtual reality, kunstmatige intelligentie en interactieve media? Hoe benutten ’s werelds meest succesvolle digitale pioniers het internet zonder in onbegrensdheid te verdwalen? En hoe financier je een interactieve documentaire, vind je de juiste partners en bereik je je publiek? Het DocLab Academy programma gaat in op deze belangrijke uitdagingen en mogelijkheden aan de hand van exclusieve workshops en masterclasses over virtual reality en interactive storytelling, gegeven door internationale nieuwe media pioniers. Portfoliogesprekken en 1-op-1 meetings geven antwoord op specifieke vragen en de Live Cinema Events evenals de conferentie bieden volop inspiratie. Ook is er veel ruimte met elkaar te reflecteren op je eigen werk.

Voor wie?

Het programma is open voor documentairemakers en mediaprofessionals die zowel nationaal (Nederland en Vlaanderen) als internationaal werkzaam zijn. Aanmelding sluit op 12 september 2016.
 

DEEL DEZE BLOGPOST

KEER TERUG NAAR OVERZICHT
Menu