In Gent verrijst weldra De Krook, een bruisend knooppunt van kennis, cultuur en economie. De Krook wordt vanaf 2015 een bruisend knooppunt van kennis, cultuur en economie in Gent. Met nieuwe straten, pleinen, fietsbruggen en wandelwegen langs het water. Met een gloednieuwe stadsbibliotheek, een digitale innovatiecluster rond media en een schitterend gerenoveerd Wintercircus.

25/6: digitale eerste steenlegging

Dinsdag (25/6) werd de digitale eerste steen van het project gelegd. Voor die gelegenheid kozen enkele prominenten een videofragment, game of ander tijdsdocument gelinkt aan de geschiedenis van De Krook. Zo koos de Gentse burgemeester Daniël Termont voor een televisiespot uit de jaren '50 over garage Mahy.

Ook het REC is klaar Voor De Krook!

Enkele weken voor de digitale eerste steenlegging (18/5) kon het brede publiek al eens komen kennismaken met De Krook. Gewoon de sfeer opsnuiven, je laten rondleiden door een gids, of in onze popup radiostudio luidop komen dromen over heden, verleden en toekomst van De Krook.

Ook het REC krijgt in 2015 namelijk een plekje in De Krook, dus stuurden we REC.reporters Anouk Turnock en Fien Louwagie op pad. Zij passeerden tijdens hun studies aan de UGent ontelbare keren langs De Krook, zonder ooit het fijne te weten over de locatie. Ze lieten de vele bezoekers tijdens 'Klaar voor De Krook' dan ook gretig aan het woord.

REC.reporter Anouk volgde eerst één van de gidsbeurten en sprokkelde ook reacties, anekdotes en dromen over De Krook bij de bezoekers. Beluister haar verslag op Mixcloud.

Reporter Fien kreeg heel wat volk over de vloer in onze popup radiostudio, en maakte deze reportage.

Beluister hier de overige reportages!  


Wil je op de hoogte blijven van onze workshops, radionieuws en interessante vacatures? Schrijf je in voor onzenieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

 

DEEL DEZE BLOGPOST

KEER TERUG NAAR OVERZICHT
Menu