Alexander Adriaenssens en Kjell Langeraet zijn de twee nieuwe voetbalcommentatoren van Sporting Telenet. Na een intensieve opleiding van tien maanden zullen zij nu op freelance basis aan de slag gaan bij Sporting Telenet. Alexander becommentarieert morgen, woensdag 5 maart, zijn eerste match: de interland Engeland-Denemarken. Kjell gaat drie dagen later on air als commentator van de match Bastia - PSG.

Stage bij Sporting Telenet

Bijna een jaar geleden startten Sporting Telenet en het REC.Radiocentrum hun zoektocht naar nieuwe voetbalcommentatoren. Na verschillende workshops begonnen de laatste vijf kandidaten in december aan het laatste deel van hun opleidingstraject. Jeroen, Jonas,Kjell, Alexander en Pieter liepen stage op de redactie van Sporting Telenet en becommentarieerden live voetbalmatchen. De commentaarsessies, die nog niet werden uitgezonden, werden geanalyseerd en geëvalueerd. Alle kandidaten kregen intensieve persoonlijke coachingsessies van Sporting Telenet voetbalcommentatoren Peter MorrenBram Lambert en Luc van Doorslaer.

 In onderstaand filmpje kan je zien hoe de laatste commentaarsessie van Alexander verliep.De jury, waaronder Tom Gemoets en Stefaan Kestens van Sporting Telenet en Pieter Blomme van het REC Radiocentrum, beoordeelde de deelnemers op zaken die tijdens het hele parcours aan bod kwamen zoals stem, uitspraak, kennis, emotie, persoonlijkheid, faseopbouw en taalgebruik. 

Manu Leroy, Content Manager Sporting is alvast erg tevreden met de twee nieuwe aanwinsten: “Ze hebben elk hun eigen specifieke stijl wat voor extra verscheidenheid zorgt. Kjell en Alexander zullen vanaf nu op freelance basis meedraaien in de poule met onze andere commentatoren. Het is geen sinecure om op slechts tien maanden klaargestoomd te worden voor dit vak. Het komt er nu dan ook op aan dat ze de nodige métier kweken. Daarom hebben we er voor gekozen om hen deze week meteen in te schakelen.”

Sven De Coninck REC: “Alle kandidaten hebben uitstekende vorderingen gemaakt de afgelopen maanden. Toch waren er twee ijzersterke kandidaten die er bovenuit staken. Het is nu aan Kjell en Alexander om zich verder te scholen op de redactie van Sporting Telenet, en nog meer vlieguren op te doen. We wensen hen alvast een fantastische toekomst als voetbalcommentator toe en we zijn zeer benieuwd naar hun eerste live wedstrijd!”

"Een kans die je niet elke dag krijgt"

Alexander Adriaenssens is 24 jaar en komt uit Kortijk. Hij heeft diverse studies journalistiek op zijn palmares staan, Alexander trok zelfs naar Canada en Argentinië voor verdere specialisaties in televisie verslaggeving. “De wedstrijd van Sporting Telenet was een unieke ervaring”, vertelt hij. “De laatste vijf kandidaten volgden een intensieve opleiding bij enkele van de beste Vlaamse voetbalcommentatoren, een kans die je niet elke dag krijgt. Het is een jongensdroom om commentator te worden en deze is nu werkelijkheid geworden. En dat op mijn 24e, een unieke kans, maar ook wel een uitdaging! 

Alexander kijkt al uit naar zijn eerste wedstrijd op antenne "Dit zal een speciaal moment zijn. Of ik al zenuwachtig ben? Woensdag zal ik de eerste vijf à tien minuten positieve stress ervaren, maar daarna loopt alles op wieltjes.” Hij becommentarieert morgen de interland Engeland - Denemarken.

Kjell Langeraet is 26 jaar en afkomstig uit Gent. Hij is een fervent voetballer. Momenteel is hij freelancemedewerker bij Focus-WTV en hij wil niets liever dan in de voetsporen te treden van een Rik De Saedeleer, Frank Raes of Filip Joos. 

“Het is fantastisch om commentaar te geven bij voetbalwedstrijden”, aldus Kjell. “Ik ben Sporting Telenet dan ook ontzettend dankbaar voor deze uitzonderlijke kans. Het is een huizenhoog cliché, maar voetbalcommentator worden is een jongensdroom. De wedstrijd zelf was een lange strijd, maar dan doet het extra veel deugd om bij de twee uitverkorenen te zijn. We kregen immers een doorgedreven opleiding, een kans uit de duizend!"

Op 8 maart becommentarieert Kjell Bastia – PSG: "Ik zal me tot in de puntjes proberen voor te bereiden zoals we het in de opleiding geleerd hebben. En zenuwen… Er zal wel gezonde nervositeit in de lucht hangen, maar dat hoort erbij!”

Droom jij ook van een carrière als voetbalcommentator? Dan zijn onze workshops voetbalcommentator misschien wel iets voor jou!

Wil je op de hoogte blijven van onze workshops, radionieuws en interessante vacatures? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op facebook en volg ons op Twitter!
 

DEEL DEZE BLOGPOST

KEER TERUG NAAR OVERZICHT
Menu