Een REC.medialab is een jongerenredactie waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media
zoals radio, video, foto of tekst. 

Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op 
een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen.

REC.medialabs zijn onafhankelijk en werken samen om zoveel mogelijk kansen te bieden aan jong talent.  

 

Chase

Brussel, Gent, Antwerpen en Hasselt

Chase is een community van storytellers op ontdekkingstocht in de stad op zoek naar invloeden die verandering in gang zetten. De community richt zich op stadsjongeren in de verticals urban music, lifestyle, digital en society.  In 'the block' krijgen aanstormende talenten extra begeleiding om hun talent te laten rijpen.  
 

Stoorzender

Hasselt


Zin om het huidige medialandschap grondig te verstoren? Bij Stoorzender kan je zelf aan de slag met radio, video, foto en tekst! 

Project Wolf

Mechelen

Project Wolf is een virtueel en fysiek cultuurplatform voor en door Mechelse jeugd. Jongeren tussen 16 en 30 jaar kunnen hier hun ei kwijt, naar hartenlust experimenteren en skills verwerven via workshops. Ze boksen alles zelf in elkaar: website, video's, radiopodcasts, lay-outontwerp, techniek, soundmixes, jingles, website enz. Villa32 in de Hanswijkstraat is de uitvalsbasis van deze mediawolven. Vanuit hun glazen studio aan de straatkant richten ze hun blik op de Dijlestad.

MIG

Geraardsbergen

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio Geraardsbergen. Via fm 104.9 kan je MIG beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden-Bever. MIG brengt een muziekmix van hedendaagse hits, afgewisseld met de bekendste muziek uit de afgelopen 30 jaar. Op radiomig.be vind je meer informatie over MIG en kan je een groot deel van het regionaal nieuws terugvinden.

21 BiS

Mechelen

21 BiS is een crossmediaal medium met internetradio en tv voor jongeren van 18-24 in Mechelen en daarbuiten. Dit medium wordt gemaakt door jongeren, voor jongeren. De nieuwsleveranciers zijn namelijk de laatstejaarsstudenten Journalistiek van Thomas More Mechelen. 21 BiS verspreidt content op maat: gevarieerd, kort en snedig, van alle markten thuis, kritisch als het moet, geëngageerd als het kan en altijd interactief.

Radio Scorpio

Leuven

Radio Scorpio is niet zomaar een Leuvense radiozender maar de oudste onafhankelijke radiozender van België die vandaag nog in de ether is. Op Scorpio hoort de luisteraar wat op andere zenders geen of weinig plaats krijgt. Overdag zendt het station non-stop alternatieve muziek uit. In de vooravond biedt Scorpio nieuws en cultuur. Vanaf acht uur start een rist gespecialiseerde muziekprogramma's. De zender draait uitsluitend op vrijwilligers.

Quindo

Kortrijk

De voormalige Radio 2-studio aan het Conservatoriumplein is de uitvalsbasis van de Kortrijkse jongerenradio Quindo. Vanuit een state of the art studio maken jongeren straffe radio voor luisteraars van 16 tot 30 jaar. Quindo is het kloppende hart van het medialab van de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) en Muziekcentrum Track*. Het is een plek waar jongeren kunnen experimenteren met alle vormen van media en waar innovatieve mediatoepassingen worden getest.

Villa Bota

Brugge

Villa Bota heeft een radiostudio, redactieruimte, opnamestudio, videolab en een bar. Villa Bota creëert zo ruimte voor jongeren om te hangen, te lunchen en om creatief met media te werken. Door het organiseren van events, workshops, training en coaching maar vooral door de jongeren zelf aan de slag te laten gaan, leert Villa Bota jongeren media te maken. Villa Bota hecht veel belang aan deze DIY-mentaliteit. In Villa Bota wordt media gemaakt voor jongeren door jongeren.

Urgent.FM

Gent

Zoals het jonge honden past, staat Urgent.fm - het mediaplatform van de UGent - voor eigenzinnige radio waarin creativiteit en originaliteit centraal staan. Dat karakter plus de sterke focus op het Gentse vrijetijdsleven en de liefde voor eerlijke muziek maken van Urgent.fm wat het is: een buitenbeentje in het hedendaagse radiolandschap.

Radio Katanga

Aalst

Radio Katanga in Aalst brengt de lokale actualiteit op 105.1 FM, in een mix met populaire muziek en themaprogramma's. Deze laatste enkel na 22u. Overdag blijft de zender 100% toegankelijk. Reporters die het nieuws van de stad verslaan, programmamakers met een hart voor radio en een permanente kwaliteitscontrole zijn de sterktes van deze Aalsterse zender.
 

 
Menu