Helena Cazaerck

Na een avontuur van een jaar in Australië studeert Helena Cazaerck nu journalistiek en werkt ze als videographer bij Mediaraven. Bij de REC.academy wou ze haar video-skills ‘to the next level’ tillen.

Skillset

"Helena is an extravert goal getter who works hard, understands storytelling in transmedia and social media very well and shows dedication. Shortform video, infographics, photo’s, websites and new media platforms: she understands them very well and makes excellent stories with it."

Marcia van der Zwan

Marcia van der Zwan uit Groningen, afgestudeerd in Film- en Televisiestudies, staat met veel plezier op de set van diverse tv-programma’s en is dagelijks bezig met haar science fiction blog ‘Oog op de Toekomst’. Door haar deelname aan de REC.academy hoopt ze toekomstige werkgevers te overtuigen dat ze klaar is voor een job op de (web)redactie.

Skillset

"Marcia is a passionate, dedicated multitalent and combines creative thinking with an excellent nose for stories. Her hands-on mentality makes experimenting with video, photography and text in an online environment easy peasy for her."

Silke De Praitere

Silke De Praitere schrijft graag. Dat mocht duidelijk blijken uit haar motivatiebrief/essay. Als student Communicatiewetenschappen en actieve blogster en fotografe is deze opleiding haar op het lijf geschreven. Met haar REC.academy diploma beoogt ze een job als digital storyteller.

Skillset

"Silke is a hard working online native with a passion for blogging and online conversation. I admire her for her regularity and constant quality in her online posts."

Lara Fromont

Lara Fromont studeerde Fotografie en nu Cinematografie, is volledig into hip hop en is in de REC.academy op zoek naar een veelzijdige media-opleiding.

Skillset

"Lara has a no nonsense mentality and combines this with an authentic style in her very nice video’s and photo’s."

Sofyan El Bouchtili

Sofyan El Bouchtili studeert Journalistiek aan de Arteveldehogeschool en werkt al actief mee bij Chase als fotograaf en videographer. Zoals de meesten heeft hij zijn eigen blog en na de REC.academy zou hij graag documentairemaker worden.

Skillset

"Sofyan always thinks thrice before jumping into an adventure, and that’s his main asset. Combine this critical attitude with his excellent writing and his video skills, and he delivers gold."

Magnus Dikese

Magnus Dikese is ambitieus en leerde alles wat hij weet over mediamaken zelf. Hij richtte al verschillende vzw’s op en is met zijn online (video)platform Éclat thuis in de Belgische urban scene. De REC.academy was een logische volgende stap voor hem.

Skillset

"Magnus is a mysterious but passionate thinker and he’s hard working. He delivers great video storytelling and combines this with nice graphics and photo’s."

Loïc Meulenberg

Loïc Meulenberg studeert Communicatiewetenschappen, knutselt zichzelf een home studio in elkaar en trekt er geregeld op uit met zijn camera voor Chase of voor zijn eigen blog en instagram.

Skillset

"Loic sets his goal and doesn’t stop until he reaches it. He has a passion for photography and video, and has a very authentic, raw style in it."

Loes Overdulve

Loes Overdulve loopt op dit moment stage bij Sony Music Entertainment als onderdeel van opleiding Communicatiemanagement. Ze maakte al deel uit van Radio United en is radiomaakster bij Quindo. Met haar vergaarde skills zou ze later graag bij een communicatiebureau of PR agency gaan werken.

Skillset

"Loes combines a no-nonsense mentality with a passion for online radio. She thinks outside the box and has a rock’n roll attitude."

Lindsi Dendauw

Lindsi Dendauw heeft een master Culturele Studies op zak en werkt momenteel bij Radar als communicatie- en productiemedewerker. Ze noemt zichzelf een boekennerd en schreef al heel wat artikelen over literatuur voor verschillende media. Op de REC.academy wou ze de nodige skills opdoen om een succesvolle feministische blog op te starten en te runnen.

Skillset

"Lindsi combines a rock’n roll attitude with an eagerness to learn and to deliver good quality in her work. She’s a very coöperative person, and she excels at writing engaging online texts."

Iris De Vree

Iris de Vree studeerde Journalistiek bij Thomas More en is nu Digital Content Creator voor de Nationale Loterij. Ze kreeg de smaak van digital storytelling te pakken op een reis van drie weken naar Kaapstad waar ze verslag uitbracht voor het magazine MO*. De REC.academy was een logische volgende stap om haar skills te verfijnen.

Skillset

"Iris has a passion for writing engaging online texts. She’s a real goal getter and a very amiable person to work together with."

Joris Van der Plaetsen

Joris Van der Plaetsen studeerde af aan Luca en woonde en werkte daarna 8 maand in Vietnam en daarna in Kopenhagen maar kwam met plezier terug naar Gent voor de REC.academy.

Skillset

"Joris always thinks in impeccable design and combines this with an excellent understanding of video. He’s a perfectionist."

Jonathan Vanooteghem

Jonathan Vanooteghem is master student Journalistiek en radiomaker bij Urgent.fm voor het programma Badabunga. Sport is zijn grote passie. Hij heeft zijn eigen blog waarin hij de sportwereld becommentarieert en ziet zichzelf in de toekomst idealiter op een sportredactie werken.

Skillset

"Jonathan is a multi talent. Photo, video, audio or text, he does it all. He’s a real goal getter and he excels at video making."

Ignace Aleya

Ignace Aleya is een YouTuber met meer dan 36 000 volgers, werkte al aan visual effects voor drie Hollywood-producties en richtte zijn eigen audiovisuele bedrijf Tolerated op na zijn opleiding aan de REC.academy.

REC.academy course 2015

Skillset

• Entrepreneurial
• Tech Geek
• Youtube Expert

Thijs Wyffels

Thijs Wyffels werkte al voor Urgent.fm, XL air en Radio 10. De REC.academy was voor hem pas een eerste stap in de richting van zijn droomjob als internationale journalist/storyteller.

Skillset

• Audio & Video
• Adaptive
• Out Of The Box Storytelling

Helena Verheye

Helena Verheye is radiomaker bij JUS op Urgent.fm en studeerde Sociologie aan UGent. Bij de REC.academy leerde ze de ins and outs van digital storytelling kennen en momenteel wil ze haar kennis over verhalen uit de hele wereld verder uitdiepen.

Skillset

• Photography
• Storytelling
• Dedication

Khaël Velders

Volgens Khaël Velders heeft onderzoek aangetoond dat 65% van de jongeren later een job zal uitoefenen die nu nog niets eens bestaat! Hij wil zijn creatieve skills daarom verder ontwikkelen en vernieuwen met het oog op een job in de media in of buiten België.
 

Skillset

• Film/video
• Directing
• Versatile

Tim Paternoster

Tim Paternoster heeft een bachelordiploma Fotografie op zak en heeft zijn mediavaardigheden verder ontwikkeld bij de REC.academy. Na stages bij verschillende televisieshows, wil hij documentairefilms voor online media en/of televisie gaan maken.
 

Skillset

• Photography 
• Storytelling
• Project management 

Christelle Munganyende

Christelle Munyanyende werd geborden in Rwanda, groeide op in Nederland en studeerde in Brussel. Ze is de voormalige vicepresident voor marketing en communicatie bij de internationale studentenorganisatie AIESEC en wil graag haar eigen mediabedrijf oprichten in Afrika.

Skillset

• Writing 
• Engaged
• Goal oriented

Wouter Maeckelberghe

Op de REC.academy heeft Wouter Maeckelberghe heel wat opgestoken over mediamaken en zo zijn bestaande talent voor fotografie verder ontwikkeld. Wouter zou graag film maken in Eurazië en is momenteel een nog toegewijder fotograaf dan hij al was.

Skillset

• Photography
• Entrepreneurial
• Goal Oriented

Ilja Van Autreve

Ilja Van Autreve was lid van het communicatieteam bij Kopergietery tot mei 2014 en werd toen coördinator van hun nieuwe medialab. Daarnaast heeft hij ervaring als filmmaker en regisseur. De REC.academy bracht hem veel bij over de verschillende aspecten van de industrie en hij is nu een echte digital storyteller van de 21ste eeuw.

Skillset

• Storytelling
• Video and Director Skills
• In Control

Louise Hoedt

Louise Hoedt is gediplomeerd journalist, was stagiaire bij de Belgische televisie en is masterstudent radio- en televisiejournalistiek. Ze is een medewerker van Urgent.fm en Mediaraven. Ze heeft heel wat moeite gestoken in de REC.academy en gaat een succesvolle mediacarrière tegemoet.
 

Skillset

• Video
• On Screen Reporting
• Dedication

Laura Deploey

Laura Deploey studeerde Film- en Televisiewetenschappen aan UGent en deed stage als productie-assistent bij Eyeworks. Na afloop ging ze voor een tweede master in Bedrijfscommunicatie. Instagram is haar favoriete platform.

Skillset

• Blogging
• Online Savvy
• Team Player

Britt De Valck

Britt De Valck is zelfverklaarde digital native en altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze liep stage bij het social media team van de Verenigde Naties in New York en weet alles over websitecreatie. In haar vrije tijd amuseert ze zich met fotografie.

Skillset

• Online Savvy
• Writing
• Social Media

Ruben Cassiman

Ruben Cassiman maakt radio bij Urgent.fm (Vers Geperst en #25/5) en is medewerker pedagogie en communicatie bij GO! Op de REC.academy ontdekte hij alle geheimen van digital storytelling.

Skillset

• Multifaceted
• Audio & text
• Project Management
Menu