The REC.academy Challenges is het verhaal van 12 millennials die voor de REC.academy hun grenzen verleggen door zichzelf uit te dagen. Trainen voor een halve marathon, een maand lang zonder smartphone, deelnemen aan de Gentse stadsloop met een mobiele radiostudio op de rug, persoonlijke angsten overwinnen, 360 video- en muziekproducer worden... Hieronder hebben we alle Challenges netjes opgelijst.

Of ze alle 12 hun einddoel zullen bereiken is nog maar de vraag. Via deze live blog post blijf je up to date met de vooruitgang (en mislukkingen?) van alle Challenges.


Jonathan

Jonathans passies zijn radio maken en lopen, maar door bezig te zijn met het eerste komt het laatste er vaak niet van. Daarom wil hij de stadsloop van Gent lopen, terwijl hij een goede en volledige radioshow maakt.

Helena
Helena bouwt een online platform dat studenten met elkaar in contact wil brengen rond eten. Omdat studenten vaak alleen koken en eten, of daar soms helemaal geen tijd voor hebben, wil ze hen samenbrengen rond zelfgemaakte kost.

Silke

Silke vindt dat onze smartphones te veel plaats innemen. Ze wil een maand ‘afkicken’ van haar telefoon door met volle aandacht dingen te ondernemen in de echte wereld, zoals het doen van vrijwilligerswerk.

Loic

Loïc aka Lòme ontpopt zich tot 360 video- en muziekproducer door videoverhalen te vertellen. Film, eat, no sleep, repeat.

Joris

Joris is ‘de kampioen van morgen’. Hij werd door zijn vrienden uitgedaagd om voor zijn dertigste de Iron Man te doen, maar omdat hij een zeer getalenteerd uitsteller is komt het er niet van. Maar morgen begint hij er echt aan. In verschillende episodes zien we hoe hij begint te leven als topsporter.

Loes
Loes heeft een facebookaccount met enkele honderden 'vrienden', net zoals iedereen. Maar hoeveel ervan kent ze nog? En hoe zit het met hun leven? Is het echt zo mooi als we moeten geloven? Loes besluit om een koffie te gaan drinken met AL haar facebookvrienden, en zet daar een blog en podcastreeks over op. Wordt vervolgd.

Lindsi

Lindsi wil ‘girls go boom’ organiseren, een mini festival met alleen maar vrouwelijke bands in Kortrijk, omdat ze vindt dat er veel te weinig vrouwelijke artiesten op grote festivals staan.  

Marcia

Marcia wil meer bezig zijn met haar echte passie: boeken. Het stoort haar dat mensen lezen vaak zien als een suffe en weinig flitsende bezigheid. Zij wil het tegendeel bewijzen door boeken en digitale communicatie aan elkaar te koppelen. Ze wil een online platform opstarten dat je nieuwe boeken aanraadt.

Magnus

Magnus maakt een videoreeks over ondernemers en creatievelingen in het Belgische Urban landschap. Voor de lancering van zijn reeks organiseert hij ook een event.

Sofyan
Sofyan maakt zijn eindwerk op school over framing en is persoonlijk geïntrigeerd door de media-aandacht die het Bart De Wever oplevert. Over dat onderzoek en zijn bedenkingen praat hij drie keer per week in een vlog. Daarnaast gaat hij in gesprek met journalisten, politici en opiniemakers over het fenomeen.

Lara
Lara is bezig met dans en heeft nog nooit een choreografie in een 360-video gezien. Daarom gaat ze die zelf maken. Om dat te verwezenlijken moet ze op zoek naar een danscrew, advies inwinnen bij choreografen en storytellers en uiteraard het uiteindelijke filmpje tot een goed einde brengen.

Iris
Iris heeft het moeilijk om de controle los te laten, wat extra lastig is omdat ze geconfronteerd wordt met een chronische ziekte. Ze wil zichzelf uitdagen om te leren die controle meer los te laten, in een aantal persoonlijke challenges.

DEEL DEZE BLOGPOST

KEER TERUG NAAR OVERZICHT
Menu