Digital Storytelling

(Scroll down for English version.)

Digital Storytelling @ KASK

Iets voor jou?

Schrijf je hier in voor het postgraduaat 2018-2019.

Dit Engelstalig postgraduaat is er voor de online creatievelingen van morgen, mediamakers die zichzelf of hun creatief project op een state-of-the-art manier digitaal willen profileren via social video, vlogs, blogs, podcasts, social fotografie, Snapchat microstories enzovoort.

Iedereen die nu al spontaan teksten schrijft, audio, muziek, foto, video of kunst maakt en een eigen online creatief verhaal wil vertellen, is welkom om zich te verdiepen in online storytelling en online media maken specifiek voor sociale media. De opleiding staat open voor alle studenten die al een bachelor of master diploma op zak hebben. Voorkennis in video, audio, foto maken of tekst schrijven strekt tot aanbeveling, maar is geen must. Een oriënteringscommissie brengt een advies uit op basis van een gesprek en een motivatie. Na positief advies, mag je starten..


Postgraduaat Digital Storytelling i.s.m. KASK School of Arts  

Wat studeer je?


De opleiding verfijnt je skills rond online storytelling, het vinden en bereiken van een online publiek en je digitale vaardigheden in foto, video, audio en tekst. Je wordt klaargestoomd om je eigen verhaal te vertellen en te verspreiden met de nieuwste mediavormen voorhanden. Denk aan YouTube vlogs, social video op Facebook, Instagram stories, Snapchat, Periscope, Boomerang,... of longreads, podcasts, vlogs,...

Dit postgraduaat loopt over een heel academiejaar en bestaat uit 39 studiepunten verdeeld over 6 opleidingsonderdelen: Digital Storytelling & Digital Media Production, Digital Storytelling in Audio, Video, Photo & Text, Digital Publication & Design, Digital Influence, een stage en een individueel eindwerk. De eerste vier onderdelen combineren hoorcolleges met praktijkopdrachten die je tijdens ateliertijd uitwerkt. De twee laatste onderdelen omvatten een uiterst praktische en uitgebreide praktijkopdracht: onder begeleiding van een docent werk je een digitaal verhaal uit voor een bedrijf, merk of organisatie. Je loopt individueel of in kleine groepen stage in binnen- of buitenland. Tot slot ontwikkel je onder begeleiding van professionele mediacoaches een persoonlijk eindproject: je eigen digitaal verhaal.

Concreet volg je les op maandag- en woensdagavond, en duik je donderdag overdag met docenten en je medestudenten in het atelier.

Dit postgraduaat is een samenwerking van de KASK School of Arts en REC.

Docenten

De hoor- en werkcolleges worden begeleid door (inter)nationaal gevestigde waarden in digital storytelling zoals: (Dit is de docentenlijst van academiejaar 2017-2018, voor het nieuwe academiejaar zullen er vermoedelijk wel wat zaken wijzigen.)

Waar je straks werkt

Storytelling staat enorm in de belangstelling. Dat is niet zo vreemd, want verhalen zijn buitengewoon geschikt om een boodschap over te brengen. De opleiding is heel praktisch georiënteerd. Als afgestudeerde ben je klaar om aan de slag te gaan in de creatieve digitale mediasector. Binnen afzienbare tijd zal elk bedrijf rekenen op digital storytellers voor het vertellen van zijn verhaal. Veel bedrijven en merken zetten digital influencers in als storytellers.

Wie je voorging


Dit postgraduaat is gebaseerd op onze REC.academy en ons postgraduaat digital storytelling van 2016-2017. De alumni van de REC.academy werken intussen als professioneel mediamaker in een mediaproductiebedrijf, als content specialist bij een organisatie of brengen als digital storyteller hun eigen artistiek verhaal naar een online publiek.

Praktisch

De opleiding heeft 39 studiepunten.
Bekijk hier het curriculum van 2017-2018.
Je volgt les op maandagavond en woensdagavond van oktober tot maart.
Daarna werk je aan een eindwerk en stage die je zelf in je agenda plant.
Op donderdag duik je de hele dag in het atelier met de andere studenten, het hele jaar door.
Je krijgt ongeveer een dag huiswerk mee naar huis per week, in totaal mag je rekenen op 20u / week.
Het studiegeld bedraagt 2.500 euro.
De voertaal is Engels.
Je start na een online motivatie en een intakegesprek.
Schrijf je hier in!

Belangrijke Data

16.04.18 –  Deadline registratie kandidaten ronde 1
24.04.18 – Orientatiecommissie ronde 1
25.06.18 – Deadline registratie kandidaten ronde 2
03.07.18 – Oriëntatiecommissie ronde 2
10.09.18 - Deadline registratie kandidaten ronde 3
18.09.18 - Oriëntatiecommissie ronde 3
24.09.18 - Start Academiejaar 2018-2019Voor meer informatie en inschrijven kan je terecht bij KASK of stuur ons gerust een mailtje met al je vragen over deze opleiding.
  Doe hier nog wat inspiratie op over welke digital storytellers de moeite waard zijn om te volgen: 

DEEL DEZE BLOGPOST

KEER TERUG NAAR OVERZICHT
Menu